Recent Posts

Archive

Tags

Nå leverer TINE middager hjem til eldre

TINE har startet med hjemlevering av næringsrike middager og mellommåltider tilpasset eldre gjennom prosjektet Tid™.

Vår visjon er at Norge skal være verdens beste land å bli gammel i, og retter fokuset mot de eldre. Tid™ fra TINE leverer gode ferdige måltider og har tid til å slå av en prat eller hjelpe til med stort eller smått.

Foto: TINE

Hjertesak

TINE har gjennom flere år utviklet gode produkter og tjenester knyttet til seniorsegmentene. Produktserien E+ er utviklet for mennesker som trenger ekstra energi, og Styrk er en serie som har en unik sammensetning av høyt proteininnhold, kalsium og vitamin D.

I 2017 inngikk TINE i et forskningskonsortium sammen med Nortura, Fjordland og Norgesmøllene for for å utvikle treffsikre innovasjoner for dette segmentet. Forskningspartnerne Nofima, NMBU og SESAM samler kunnskap om hvilke faktorer som styrer matvalg til aktive eldre, effekten av nyutviklede produkter med tanke på et ernæringsriktig kosthold og hvordan informasjon og kommunikasjon kan forebygge helse og trivsel hos eldre. Sammen skal industripartnerne bidra til å dekke måltidsdøgnet for hjemmeboende eldre med gode, sunne og bærekraftige løsninger som er lette å velge, lette å bruke og basert på norske råvarer.

TINE`s nye satsing Tid™ er et samarbeid med Fjordland og Matvarehuset. Underernæring og ensomhet er en stor utfordring for mange seniorer og med tjenesten Tid ønsker TINE å gjøre det enklere for seniorene å få i seg middag og mellommåltider – samt at vi tilbyr tjenesten MerTid™, som gir kundene muligheten til å få en time eller tre med våre Tidsverter.

Kalkunkjøttboller og lettsaltet torsk

Mattilbudet er tilrettelagt for seniorer, med næringsrike måltider, som skal passe til flere dietter. Vi har basert oss på tradisjonell kost fordi det er det vi ser kundene ønsker. Vi kommer hver uke men det er ingen bindingstid. Måltidene pakkes ferske og vi hjelper å sette maten helt inn i kjøleskapet. Kundene har mulighet til å endre retter hver uke etter smak og behag.

Foto: TINE

Både kunder og pårørende er fornøyd med tilbudet.

Solveig, en av Tid-kundene på 92 år, mener tilbudet er akkurat det hun trenger. «Det som er bra er at maten kommer helt hjem til meg, og da slipper jeg å gå å handle. Det er det viktigste for meg».

Nina, som har bestilt Tid™ til sin mor, har brukt Tid i to måneder nå. «Deilig mat leveres, samme person som kommer hver gang. Omsorg, omtanke og fleksibilitet. Kan anbefales i det sterkeste».

Matlyst prosjektet samarbeider med TID og Matvarehuset rundt middagsmåltider og desserter. Matvarehuset leverer middagsmåltidene til TID.

Tidsverter og mer tid

Planen er at vi skal strekke oss så langt vi kan for at det alltid er samme Tidsvert som leverer maten. På den måten vil man kjenne igjen personen, og det vil være lettere å ta steget videre til å bestille tid med vedkommende. Og tiden kan kundene bruke til det de selv ønsker.

Først starter vi med noen ærender, kanskje vanne blomster, varme opp maten og generelt praktiske ting. Så blir det etter hvert kaffekoppen og praten som blir det aller viktigste. MerTid kaller vi det.

Med Tid™ vil ikke bare Tine gi ferdig mat til eldre, men også hyggelige øyeblikk!

Denne artikkelen er delt av Forskningsprosjektet Matlyst som skal bidra til å dekke måltidsdøgnet for hjemmeboende eldre med gode, sunne og bærekraftige løsninger som er lette å velge, lette å bruke og basert på norske råvarer. Sammen skal Tine, Nortura, Fjordland og Norgesmøllene utvikle treffsikre innovasjoner. Forskningspartnerne Nofima, NMBU og SESAM samler ny kunnskap. Validé koordinerer og bidrar i arbeidet med kommunikasjon og formidling. Prosjektet er finansiert med forskningsmidler fra forskningsrådets program Bionær. www.matlyst.org

Vi ønsker å dele våre artikler og det er tillatt å kopiere og/eller gjenbruke artikler eller annet materiale etter avtale med matlyst.org. Fakta om prosjektet samt navn på journalist/ artikkelforfatter må alltid fremkomme ved deling av artikler.

Redaktør for nettstedet matlyst.org: Kari Birgitte M. Wiig, prosjektleder Mat og Helse i Validé, Måltidets hus. Kari Birgitte har flere år i Måltidets Hus i Stavanger med prosjekter innen måltidsglede - for alle. Kari.birgitte@valide.no, tlf 4740 8958. www.valide.no

Prosjektleder for Matlyst prosjektet er TINE v/ Johanne Brendehaug: johanne.brendehaug@tine.no. Tlf: 91595136 Artikkelforfatter: Tid™ fra TINE v/Ida Sølvskudt TLF: 51 37 14 98 hei@tid.tine.no